De impact van de papierindustrie op ons milieu

De impact van de papierindustrie op ons milieu, we willen je graag laten beseffen hoeveel water er wordt verspild in het productieproces van papier en hoe we dat kunnen verminderen. Door dozen te hergebruiken met Reboxt en het initiatief van Paper on the Rocks. Het is belangrijk om ons te realiseren dat water een essentiële hulpbron is voor ons overleven. We drinken het, wassen ons ermee en gebruiken het om ons voedsel te verbouwen.

In de papierindustrie wordt echter een enorme hoeveelheid zoetwater gebruikt. Het produceren van een enkel A4'tje van houtpulp kan tot wel 0,350ml water verbruiken, wat ertoe leidt dat sommige landen 10% van hun zoetwaterbronnen gebruiken voor de papierproductie. Dit is niet zo verbazingwekkend als we ons bedenken dat elke inwoner van West-Europa gemiddeld 147 kg papier per jaar gebruikt, ongeveer hetzelfde gewicht als een volwassen reuzenpanda.

Het waterverbruik is nodig in allerlei processen tijdens het maken van papier. Zo worden bomen van hun schors ontdaan en vermalen tot houtsnippers om ze om te zetten in pulp. Dit pulp moet worden gekookt in een waterige en chemische oplossing, wat leidt tot enorme hoeveelheden waterverbruik. Ook het bleken van papier is zeer waterintensief, en dit is het meest waterintensieve deel van het productieproces in pulpfabrieken.

Het water dat wordt gebruikt in de papierproductie komt voornamelijk van natuurlijke rivieren en meren in de buurt van papierfabrieken, waardoor de negatieve impact van het waterverbruik ook de mensen treft die in de buurt van de papierfabrieken wonen. Dit brengt ons bij een belangrijk punt dat alarmerend is aan het waterverbruik van de papierindustrie: de negatieve impact die dit waterverbruik heeft op de mensen die in de buurt van de papierfabrieken wonen. Dit kan een ernstige bedreiging zijn voor hun gezondheid en veiligheid.

Maar er zijn alternatieven om het waterverbruik te verminderen, zoals het hergebruiken van dozen met Reboxt Door de dozen te hergebruiken, hoeft er minder papier geproduceerd te worden en kan er dus minder water verbruikt worden. Dit draagt bij aan een duurzamere toekomst en kan ons helpen om de natuurlijke hulpbronnen die we hebben te behouden.

Dus laten we nadenken over onze consumptie van papier en hoe we het kunnen verminderen. En laten we gebruik maken van duurzame alternatieven zoals Reboxt om ons te helpen bijdragen aan een gezonder en duurzamer milieu. En tot slot, laten we niet vergeten om de credits te geven aan "Paper on the Rocks" voor het inzichtelijke stuk dat ons heeft geholpen om de impact van de papierindustrie op ons milieu beter te begrijpen.

Wie is Paper on the Rocks:
Paper on the Rocks is een activistisch stationery bedrijf dat zich inzet voor een gezonde papierindustrie. Waarom? Omdat de papierindustrie een van de grootste vervuilers ter wereld is. Bossen worden vernietigd, enorme hoeveelheden water worden verspild en vervuild en er is sprake van enorme CO2-uitstoot. Paper on the Rocks wil dit veranderen en de balans tussen mens en natuur terugbrengen.

Om het beste notitieboek te maken, gebruikt Paper on the Rocks alleen duurzame materialen en alternatieven, zoals steenpapier en plant paper. Dit zijn restproducten van de landbouw- en mijnbouwindustrie. Daarnaast worden er geen bomen gebruikt voor de productie van de notitieboeken, is er geen water nodig bij de productie van steenpapier, wordt er gebruik gemaakt van inkt op basis van plantaardige olie en worden er geen schadelijke oplosmiddelen gebruikt.

Kortom, Paper on the Rocks wil niet alleen een product maken, maar een hele industrie verbeteren. Het bedrijf heeft als doel om de balans tussen mens en natuur te herstellen en zo een positieve impact te maken op de wereld.

Bron Docusign: https://www.docusign.nl/blog/vijf-redenen-waarom-papierloos-werken-goed-is-voor-het-milieu#:~:text=Er%20is%20naar%20schatting%20zo,er%2010%20liter%20water%20nodig.

Bron Technewsworld: https://www.technewsworld.com/story/sustainability-software-part-2-cutting-the-paper-chase-68834.html

Bron Earthava: https://www.survivalrenewableenergy.com/how-going-paperless-can-save-the-environment/

Vorige
Vorige

De 3000 Dozen Missie: Een mijlpaal in duurzaamheid!

Volgende
Volgende

Hoe wij een circulaire onderneming zijn geworden. Het ontstaan.